46481
Book
In basket
„Naturalne” odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i zdezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat szkodliwości kolejnych składników, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „manipulowanie” żywnością to największe zło, zapominając, iż rośliny ulepszamy od początków rolnictwa. Na czym opieramy pewność, że pomarańczowy to naturalny kolor marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę ekologiczny? Czy istnieje coś takiego jak „nadwrażliwość na gluten”?
Availability:
Giedlarowa Oddział dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 61 GBP (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Contro natura : dagli OGM al "bio", falsi allarmi e verita nascoste del cibo che portiamo in tavola, 2015
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again